Over A&S Energie

Als bedrijven de handen in elkaar slaan, ontkiemen mooie projecten. Spaanplaatspecialist Unilin vond in Aspiravi NV de perfecte partner voor zijn innovatieve ideeën. Sinds mei 2010 is de groene energiecentrale in gebruik. Die zet niet-recycleerbaar afvalhout om in groene stroom. Zo vermindert de afvalberg én kunnen 55.000 gezinnen genieten van groene elektriciteit.

Lees meer

Over A&U Energie

Na een eerste succesvolle samenwerking bouwen Aspiravi en Unilin samen aan een tweede groene energiecentrale. Ze zetten er niet-recycleerbaar afvalhout om in groene energie. De bouw startte in juni 2018. De energiecentrale – A&U Energie – moet in het eerste kwartaal van 2020 operationeel zijn.

Lees meer

De cirkel rond

Bij A&S Energie en A&U Energie geloven we in een circulaire economie. Meer nog: we sluiten de laatste schakel van deze ketting. Uiteraard begint alles bij het beperken van afvalhout. Door processen te optimaliseren is de reststroom minimaal. Het afvalhout wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Is dit niet mogelijk, dan wordt het gerecycleerd tot grondstof voor nieuwe spaanplaten. Enkel het niet-recycleerbaar afvalhout wordt verwerkt tot groene energie. Zo maken we de cirkel rond en gaat er geen afvalhout verloren. Bovendien worden de reststoffen maximaal hergebruikt.

Lees meer