Wie zijn wij

Om de houtafvalstroom optimaal te recupereren en de ecologische voetafdruk te beperken ging Unilin een samenwerking aan met Aspiravi. Met twee energiecentrales zetten we niet-recycleerbaar afvalhout om in groene warmte en groene stroom. Zo beperken we samen de milieu-impact doorheen het productieproces: van aanvoer van grondstoffen tot de reststroom.

Aspiravi

Aspiravi nv is meer dan 15 jaar actief binnen de toekomstgerichte sector van de hernieuwbare energie. Aspiravi nv ontwikkelt, investeert in, realiseert en exploiteert projecten voor de productie van groene energie. Begin 2019 is de Aspiravi-groep betrokken bij het beheer van 313 windturbines in België, de Noordzee en het buitenland. Alle installaties hebben samen een geïnstalleerd vermogen van 1.030 MW en produceren groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 910.000 gezinnen. Dankzij de hernieuwbare energieprojecten van de Aspiravi-groep wordt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 1.430.000 ton vermeden.

UNILIN

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 5.000 medewerkers en haalde in 2018 een omzet van 1,593 miljard euro. De 20 productie-eenheden zijn internationaal verspreid. Investeringen in mensen en technologie zijn kenmerkend voor de UNILIN-bedrijfscultuur. Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries, Inc. Dat is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Mohawk is genoteerd op de beurs (NYSE) en heeft een omzet van 10 miljard dollar (2018) en meer dan 42.000 medewerkers internationaal.

© COPYRIGHT 2019 A&S ENERGIE | A&U ENERGIE
Powered by