Wat doen wij

Lokale aanvoer

Om onze ecologische voetafdruk te beperken, voeren we het niet-recycleerbaar afvalhout van maximaal 300 kilometer ver aan per vrachtwagen of schip. Dat maakt deel uit van de duurzame filosofie waar ons bedrijf op steunt.

Maximale sortering

22 ton per uur, 24 uur per dag: dat de verwerking van afvalhout niet stil staat, is duidelijk. In de opslaghal laadt een automatische kraan het niet-recycleerbaar afvalhout op een transportband richting reiniging. Stenen, metalen en non-ferrometalen zoals aluminium en inox worden er gescheiden van het afvalhout. De schroothandelaar recycleert de metalen volledig. De stenen gaan naar de bouwsector, om te hergebruiken als funderingskoffer.

Stoomturbine in actie, 24/7

Na de reiniging wordt het niet-recycleerbaar afvalhout in de stoomketel verbrand. Het geeft zijn warmte, via het zand in de ketel, door aan het water dat door buizen in de wand stroomt. Het water verdampt en stijgt op naar het stoomvat. Onder hoge druk wordt de stoom naar de stoomturbine gebracht. Die drijft de generator aan en wekt groene stroom op.

Restproducten opnieuw in de keten

Na de stoomturbine wordt de stoom terug omgezet in water en opnieuw in de buizen gepompt. De assen van de verbranding krijgen een tweede leven als toeslagstof bij de aanmaak van beton of asfalt. De gekoelde en gezuiverde rookgassen worden gecontroleerd afgevoerd via de schouw. Met uiteraard een continue meting en monitoring van de uitstoot.

© COPYRIGHT 2019 A&S ENERGIE | A&U ENERGIE
Powered by