A&U Energie bouwt aan uw toekomst: update

De werken aan de nieuwe groene energiecentrale A&U Energie in Wielsbeke vorderen snel sinds de hervatting na het bouwverlof.

De drie opslagsilo’s voor de houtvoorbehandeling zijn volledig gebouwd en worden binnenkort van loopplatformen voorzien. Ook de transportsystemen tussen de silo’s en de boiler worden in de komende weken gemonteerd. Alle machines in het gebouw zijn mechanisch opgebouwd en worden momenteel elektrisch aangesloten.

In de energiecentrale zelf wordt de rookgaszuivering gemonteerd en worden de volgende weken de ventilatoren, de pompen, het dak en de muren geplaatst. De warmtewisselaars van de luchtkoelers zijn al voorzien. Montage van de turbine en de generator is  eind september voorzien. De laswerken aan de boiler zijn bezig, met een geplande druktest half september.

Naast de bouw van de groene energiecentrale, wordt ook een stoomleiding aangelegd om de nabij gelegen bedrijven Agristo en Unilin te voorzien van groene warmte. De aanleg van het ondergrondse gedeelte zit mooi op schema: ± 50% van de leiding richting Agristo is reeds aangelegd. De werken situeren zich momenteel ter hoogte van fokbedrijf Claerhout. De stoomleiding naar Unilin is voor ± 40% gerealiseerd en zal eind oktober opgeleverd worden.

© COPYRIGHT 2019 A&S ENERGIE | A&U ENERGIE
Powered by